Hozzávalók (4 személyre):
- 5 szál póréhagyma
- 1 csésze rizs
- só, kapor
- 1 tojás
- 1 kanál liszt
- 1 csésze olaj
- 1 kanál paradicsompüré
- szemes bors
- cukor
Elkészítése:
7-8 cm-es darabokra vágjuk a megtisztított póréhagymát, 15 percig sós vízben főzzük, mjd kiszedjük a belső részét. A megmaradt „csöveket” megtöltjük. A töltelék: a főtt rizshez adjunk 1 tojást, apróra vágott kaprot, lisztet és jól összedolgozzuk. A megtöltött póréhagymacsöveket vajazott tepsiben sorba rakjuk, paradicsompürét sóval, kicsi vízzel, cukorral, szemes borssal elkeverjük, majd a masszát ráöntjük a csövekre, hogy ellepje. 30 percig lassú tűzön sütjük. Hidegen tálaljuk tejföllel.